Torna a Orquestra simfònica

Músiques del món

Músiques del món


El programa d’aquest concert reuneix tres obres d’esperit “nacionalista” ben diferents i contrastades:

1. VISTES AL MAR, d’Eduard Toldrà. Si hi ha música que soni “catalana”, amb els girs melòdics provinents de les nostres cançons tradicionals, però, a la vegada, que sigui música d’un molt alt nivel creatiu, sens dubte és la música d’Eduard Toldrà.

2. EL MOLDAU, de Bedrich Smetana. Aquesta obra ens fa seguir el riu Moldau, des que neix fins a que s’ajunta amb l’Elba camí del Mar del Nord. Hi trobem la música de les fonts del riu, els balls dels camperols, la nit entre els boscos, els violents ràpids… abans d’arribar a la capital, Praga, i d’atravessar-la majestuosament.

3. RHAPSODY IN BLUE, de George Gershwin. El títol de l’obra ja ens diu que aquesta música és la mescla entre la música clàssica (Rapsòdia) i el Jazz (in Blue) i ho podem notar de seguida amb la sorprenent entrada del clarinet sol i la primera melodia de la trompeta amb sordina, abans de que arrenqui el pianista solista. Amèrica necessitava trobar la seva música nacional i Gerswin  va saber-ho fer amb aquesta obra que ens fa evocar els gratacels de Nova York.