Torna a Aules Gent Gran

La Música en el Cine

La Música en el cine

1mc-fr_dictador2

Per estudiar les funcions de la música en el cine tenim diversos apartats. Aquesta xerrada seria la primera, la que planteja la relació entre la música i el relat en imatges, una relació que des dels inicis ja es va veure imprescindible quan, abans que el cine tingués el so sincronitzat, a les sales de projecció hi havia un pianista que subratllava amb música el que passava a la pel·lícula.

I el que la música ajuda molt a explicar són els sentiments (perill, festa, amor, por…) a través d’uns efectes tècnics, instrumentals, rítmics… alguns dels quals ja han esdevingut tòpics.

En una pel·lícula, la música també serveix per fer el·lipsis temporals (avançar o ralentir la narració), establir leitmotifs (assignar idees musicals a situacions, personatges…) o fins i tot contradir el que es veu i/o afegir-hi informació ben diferent.

Esbrinarem, doncs, com es relacionen la imatge i la música a través d’exemples projectats. Aquesta xerrada té un format curt d’una hora però pot allargar-se fins a les dues hores i mitja.

Posteriorment segueix amb BANDES SONORES i CINE MUSICAL.