Torna a Sessions Musicals

Història del Pop-Rock 2 (70-80)

Història del Pop-Rock 2 (70-80)

     


Aquesta sessió s’ocupa de les dècades 70 i 80 i és la continuació de la sessió anterior “Història del Pop-Rock 1 (50-60)“.
Les dues sessions poden veure’s de manera independent però té més sentit si es programen les dues, en ordre.

És en aquestes dues dècades quan es consolida el Pop-Rock i hi trobem diverses generacions tan de músics com de públic. El tall entre les dues sessions és als inicis dels 70 quan la primera gran crisi del petroli fa que es passi de les Macro-bandes i les Operes-Rock al Punk del “No future!”. Les estètiques també canvien passant dels cabells llargs a les crestes de colors.

 El Pop-Rock es diversifica en un munt de subestils: Heavy, Rock Simfònic, Glam, Funky… Els instruments també s’amplien, sobretot, amb els teclats i l’electrònica. Així, seguim resseguint la Història dels estils, els grups i les peces més cabdals en cada moment.

  Albert Freixenet – David Torras

   

  fc1Història del Pop-Rock, 2a part necessita d’un guitarrista qtorrasue pugui alternar amb el baix, com a continuïtat amb Rock 1, i un

  teclista carregat d’efectes electrònics. Actualment compleixen perfectament aquests dos papers l‘Albert  Freixenet, teclats i en David Torras, guitarra i baix.

  Durant molt de temps la parella va ser en Juanan Reverte, que segueix amb Rock 1 fent parella amb el teclista, Kyke Serrano que em va ajudar moltíssim a donar cos a la sessió.

  També hi ha participat el el guitarrista Xavi Mur.

  Kyke

   

  mur