Animalada de cançons

Animalada de Cançons

8-anim-rap
 

nens-i-flauta

Animalada de Cançons són 24 cançons que estan distribuïdes en quatre Sessions pedagògiques de 6 cançons cada una… o en dues Cantates amb 12 cançons cada una.

En les dues presentacions, Animalada de Cançons busca treballar l’atenció, la retentiva i la memòria dels alumnes, sigui la immediata o la de llarg plaç, a través de l’aprenentatge d’unes cançons noves per a ells. Les cançons són totes sobre animals i, de cada cançó, cal aprendre’n algun aspecte: la tornada, una resposta, fer una senzilla coreografia… el que, a més, fa que Animalada de Cançons sigui una activitat molt participativa.

Les 12 primeres cançons (AC1 i AC2) són adequades per al Cicle Inicial i les seguents 12 (AC3 i AC4) per al Cicle Mitjà. Cada presentació amb 6 cançons pot veure’s independentment però l’ideal és fer, en un mateix curs, primer Animalada 1 (ó 3) per seguir amb Animalada 2 (ó 4).

I el més ideal de tot és quan, un cop els alumnes han vingut de públic a les audicions… se li dóna la volta i són ells els que pugen a l’escenari per a interpretar-les davant dels familiars.

Hem comprovat com algunes cançons s’han incorporat al repertori habitual a les escoles. Aquest és el major èxit d’Animalada de Cançons. Vegeu-ne els continguts:

4 Audicions Escolars2 Cantates